Transportatorii din România sunt îngrijorați de perspectiva majorării prețului carburanților

tiruri1kor-1345703674Fiecare majorare a costurilor carburanților produce un dezechilibru în managementul afacerilor pentru transportatori, firmele fiind obligate să își revizuiască ofertele din mers, a declarat marți, pentru AGERPRES, Florinel Andrei, secretarul general al Asociației Române pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI).

‘În România, trendul accizelor este unul crescător. Această presiune pe costul carburanților generează însă profit pentru unii și pierderi pentru alții. Pentru transportatori, fiecare mărire a costurilor carburanților produce un dezechilibru în managementul afacerilor. La nivel practic, firmele sunt obligate să își revizuiască ofertele din mers. Dacă nu ajustează prețurile, riscă unele pierderi. Dacă le ajustează, își complică situația pe piața concurențială’, a afirmat Florinel Andrei.

Potrivit acestuia, Guvernul trebuie să se angajeze oficial că va monitoriza permanent, prin instituțiile sale specializate, reacția și conduita furnizorilor de carburanți.

‘E o datorie legitimă a Guvernului să se angajeze oficial că va monitoriza permanent, prin instituțiile sale specializate, reacția și conduita furnizorilor de carburanți. Dacă vom avea de la 1 ianuarie 2014 o avalanșă de creșteri la pompă, atunci efectele acestei măsuri guvernamentale se vor întoarce și mai tare împotriva transportatorilor și a mediului de afaceri. Acciza mărită va aduce bani la buget, dar va genera, cu siguranță, o creștere a insolvențelor în România’, a mai spus secretarul general al ARTRI.

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că accizele vor fi indexate în funcție de rata inflației, ca măsură de creștere a veniturilor la bugetul de stat. De asemenea, va fi introdusă o acciză de 7 eurocenți pe litrul de carburant, iar banii astfel rezultați vor merge în fondul special pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Loading

Comments

comments