Traian Băsescu a promulgat legea privind unele măsuri pentru lucrările de dezvoltare a Conductei Nabucco

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri necesare pentru lucrările de dezvoltare a conductei de gaze naturale Nabucco, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Camera Deputaţilor a aprobat pe 21 mai, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru lucrările de dezvoltare a conductei de gaze naturale Nabucco.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 329 voturi pentru, un vot împotrivă şi nicio abţinere, el primind şi votul Senatului pe 14 mai.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, la acea dată, că acest proiect vizează independenţa energetică a României. “Este un proiect pentru independenţă energetică, pentru viitorul acestui stat, pentru companiile care vor să dezvolte în România – costurile pe energie să scadă”, a subliniat el.

Preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat că actul normativ ajută România în mod substanţial în diversificarea surselor în alimentarea cu gaze naturale.

“Practic, se promovează o lege dedicată acestui proiect în dorinţa de a accelera toate operaţiunile privind executarea şi funcţionarea cu Transgaz, partener deplin în cadrul companiei de proiect Nabucco”, a precizat Iancu.

El a spus că pentru realizarea proiectului legea prevede şi exproprieri, acolo unde este cazul, însă respectând în totalitate drepturile proprietarilor, cu despăgubire la justă valoare.

Loading

Comments

comments