Trădare în Ucraina la cel mai înalt nivel

amiralul Denis Berezovski Foto: 324.cat

amiralul Denis Berezovski
Foto: 324.cat

UPDATE 2 (luni, 13.50) Amiralul trădător, sfidat de foștii săi colegi, care au intonat imnul Ucrainei

Amiralul Denis Berezovski, care a anunțat, ieri, la doar o zi de la numirea în funcția de comandant al Forțelor Navale ucrainene, că se supune ordinelor autorităților proruse din Crimeea, nu a avut nicio șansă de a afce prozeliți în rândul foștilor săi colegi de armă, transmit corespondenții The Guardian. Berezovski a stat în fața ofițerilor marinei militare ucrainiene, adunați în această dimineață, în curtea comandamentului Marinei Ucrainiene. Lângă el, noul comandant Serghei Haiduk i-a citit ordinul de destituire și i-a comunicat faptul că va fi incriminat pentru înaltă trădare. După ce Haiduk și-a încheiat scurtul cuvânt, ofițerii au intonat spontan imnul Ucrainei. Unii dintre ofițeri aveau lacrimi în ochi. După intonarea imnului, ofițerii l-au ascultat, în tăcere, dar cu priviri încrâncenate, pe Berezovski, în timp ce încerca să-i convingă să i se alăture (el urmând să se îndrepte spre comandamentul Marinei pro-ruse din Crimeea). „Viktor Ianukovici este președintele legitim ales al Ucrainei. Răstrurnarea sa de la putere a fost orchestrată din afară”, a argumentat Berezovski. După ce a terminat ce avea de spus, amiralul trădător și-a invitat foștii colegi și subalterni să-i adreseze întrebări, moment în care au izbucnit un cor de critici. Unul dintre ofițeri l-a întrebat în aplauzele colegilor: „În ce mod mai exact au intervenit puterile străine în Kiev, prin comparație cu modul în care intervin acum, în Crimeea?”. „Nu puneți întrebări provocatoare”, a fost replica amiralului.

UPDATE Amirarul ucrainian trădător încearcă să facă prozeliți, dar n-are succes

Amiralul Denis Berezovski, care a anunțat, ieri, la doar o zi de la numirea în funcția de comandant al Forțelor Navale ucrainene, că se supune ordinelor autorităților proruse din Crimeea, încearcă să convingă și alți ofițeri ai marinei militare să i se alăture. Conform corespondentului The Guardian. Se pare că Berezovski nu a avut succes. Dimpotrivă, noul comandat al flotei i-a citit acuzația de înaltă trădare. Ciudat este că, în aceste condiții, lui Berezovski i se permite să susțină o conferință de presă în cursul zilei de azi.

Știrea inițială:

Amiralul Denis Berezovski, comandantul Forțelor Navale ucrainene, numit în funcție de Administrația proeuropeană de la Kiev, a anunțat duminică seara că se supune ordinelor autorităților proruse din Crimeea, relatează AFP.

Amiralul Denis Berezovski a făcut acest anunț în cursul unei conferințe de presă organizate la sediul Statului Major al Flotei ruse din Sevastopol.

Amiralul Berezovski a fost numit vineri la comanda Forțelor Navale ucrainene de către președintele interimar proeuropean Oleksandr Turcinov.

“Promit supunere locuitorilor Republicii autonome Crimeea. (…). Promit să mă supun ordinelor comandamentului suprem al Republicii autonome Crimeea”, a declarat amiralul.

Premierul prorus din Crimeea, Serghei Aksionov, a salutat un “eveniment istoric”. (Mediafax)

Ucraina are o flotă de război de 14 ori mai mică decât a Rusiei (25 de nave de luptă – Ucraina, comparativ cu 352 – Rusia). Mult superioară este și flota aviatică a Rusiei. În aceste condiții, un eventual ordin de angajare în luptă cu navele de război ruse care au pătruns în apele teritoriale ale Ucrainei, ar fi echivalat cu un ordin de sinucidere. Dacă Berezovski a primit un asemenea ordin de la Kiev, este posibil ca trădarea să fie spre salvarea vieților soldaților din subordine.

Loading

Comments

comments