Atac fără precedent al presei britanice din segmentul quality la adresa României

the times europol romaniAtac fără precedent al presei britanice din segmentul quality la adresa României. Prestigiosul The Times se folosește de câteva considerații ale directorului Interpol, britanicul Rob Wainwright, la adresa rețelelor criminale est-europene, pentru a ataca, global, românii.

Directorul Europol, britanicul Rob Wainwright susține că rețelele criminale din România și Bulgaria execută 90% din fraudele cu cărți de credit din Europa  – mai exact, așa numitele operațiuni de skimming, care constau în copierea datelor de pe card, urmată de devalizarea conturilor aferente.

The Times titrează, foarte deontologic, „Romanians use cheap flights for crime spree” („Românii se folosesc de zboruri ieftine pentru a comite sarabanda infracțiunilor”) și îl citează pe Wainwright avertizând că „găștile criminale din România dau lovituri rapide în orașele europene, deplasându-se cu liniile aeriene low-cost” . Europol a identificat 240 de rețele de crimă organizată din România, care reprezintă 6,7% din totalul rețelelor criminale din Europa.

Populația României reprezintă 4% din populația Uniunii Europene. Prin urmare, se poate spune că aportul țării noastre la criminalitatea trans-europeană este semnificativ peste medie.

În ultimii trei-patru ani, bandele de infractori din Lituania, Polonia și România s-au extins foarte mult, operând în peste 20 de țări europene, a precizat Wainwright. „Zboară low-cost, dau câteva lovituri și se întorc, în aceeași seară, de unde au plecat. Este foarte dificil pentru poliția locală să acționeze în asemenea circumstanțe”, susține Wainwright.

Șeful Europol estimează că asemenea amenințări nu se vor intensifica semnificativ după ridicarea restricțiilor de muncă pentru români și bulgari, în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2014.

Din aprilie și până în iunie 2013, numărul muncitorilor români și bulgari din Marea Britanie a crescut cu 26%, ajungând la 141.000, observă The Times, iarăși foarte deontologic, în contextul „românilor care se folosesc de zboruri ieftine pentru a comite sarabanda infracțiunilor”.

Loading

Comments

comments