Teroriștii libanezi atacă Iranul pentru ca Teheranul să-și retragă trupele din Siria

Foto: stirileprotv

Foto: stirileprotv

Marți a avut loc un  dublu atentat sinucigaș la Ambasada Iranului din Liban, în urma cărora au fost uciși cel puțin 23 de oameni, inclusiv un atașat cultural iranian, potrivit Reuters.

Surse iraniene precizează că ambasadorul Iranului în Liban, Ghadanfar Rokon Adadi, a scăpat la limită din dublul atentat care a avut loc în momentul în care se pregătea să iasă din sediul misiunii diplomatice.

Brigăzile Abdallah Azzam, o grupare libaneză afiliată Al Qaida, și-a asumat răspunderea și a amenințat cu atacuri viitoare dacă Iranul nu își va retrage forțele din Siria în sprijinul președintelui Siriei, Bashar al Assad, în cadrul războiului civil din această țară dintre rebeli și susținătorii președintelui sirian.

Sirajeddine Zuraiqat, liderul religios al grupării teroriste a postat pe Twitter mesaje prin care a anunțat că atacul a fost un dublu martiraj al doi eroi sunniți ai Libanului.

Oficialii libanezi au precizat că imaginile camerei de securitate au arătat un om purtând o centură cu explozivi care se grăbea spre peretele exterior al ambasadei înainte de a se arunca în aer. De asemenea, aceștia au mai precizat că o mașină capcană parcată la două clădiri distanță de complex a cauzat a doua explozie mortală. Totuși, armata libaneză consideră ambele atacuri drept sinucigașe.

Țările occidentale au condamnat atacul, exprimâdu-și solidaritatea cu autoritățile libaneze și iraniene.

Reacții de condamnare au avut toți politicienii libanezi, indiferent de comunitățile reprezentate – sunnite, șiite și creștine.

 

Autor: George SPIRIDON  

Loading

Comments

comments