The Telegraph se miră că europenii nu pot fi tinuți în afara Marii Britanii

Foto: The Telegraph

Foto: The Telegraph

Situația cerșetorilor romi din România emigrați în Franța, care trimiși înapoi acasă pe bani publici se întorc, se repetă și în Marea Britanie.

Cerșetorii români din Marea Britanie, care au fost convinși să se întoarcă în țară, iar biletele de avion le-au fost plătite din bani publici, s-au întors în Regatul Unit spre disperarea britanicilor, relatează The Telegraph.

Situație este descrisă a fi „un carusel al cerșetorilor de carieră” și accentuează „dificultatea pe care Marea Britanie o întâmpină în a ține în afara granițelor sale cetățenii veniți din Uniunea Europeană, chiar și în situația în care aceștia merg acolo să cerșească”.

Un membriu al Parlamentului britanic a declarat, vineri seara, că Marea Britanie efectiv le-a finanțat cerșetorilor scurte vacanțe în România și că autoritățile nu pot face nimic ca să-i oprească să se intoarcă.

Consiliul local al Londrei, care se estimează că a cheltuit mai mult de 500.000 de lire sterline pentru a rezolva problema cerșetorilor, a etichetat situația drept “o farsă” și cere întărirea controlului la granițe.

În luna iunile a.c. mai mult de 20 de romi au primit bilete de avion ca să se întoacă în România,  după o descindere a ofițerilor însărcinați cu controlul imigranților și a poliției în tabăra pe care romii și-o stabiliseră în parcul londonez Park Lane.

Reprezentanții consiliului local au constatat, acum, că șase din grupul trimis înapoi în România s-au întors.

Jurnaliștii The Telegraph au ajuns, mai întâi, în România, pe urmele romilor întorși acasă și, discutând cu aceștia, au aflat  că au de gând să se întoarcă în Marea Britanie. Acum, au regăsit aceleași fețe pe străzile Londrei. Jurnaliștii au constatat că cei mai empatici față de situația romilor sunt musulmanii, care sunt cei mai darnici și le dau bani, hrană și îmbrăcăminte.

Loading

Comments

comments