Telefoanele cu sistem de operare Windows nu mai pot utiliza Youtube și Gmail

Foto: logitel.de

Foto: logitel.de

Bătălia dintre giganții IT Google și Microsoft se repercutează asupra utilizatorilor de smartphone-uri cu sisteme de operare Windows.

Microsoft a „ridicat securea”, acuzând Google că inserează reclame direct în căsuța de email a utilizatorilor serviciului Gmail, informează quartz.com.

În replică, în luna mai, Google a cerut Microsoft să șteargă aplicația Youtube din sistemul de operare Windows pentru tablete și smartphone, fiindcă aplicația bloca publicitatea aferentă (Google este deținătorul Youtube și încasează banii din publicitatea de pe site-ul media). Microsoft s-a conformat și a realizat o nouă versiune a aplicației, care a redevenit disponibilă pe smartphone-urile cu sistem de operare Windows marți, 13 august. Însă, după doar două zile, Google a revocat din nou Microsoft dreptul de utilizare a aplicației, introducând o serie de cerințe care, conform vicepreședintelui Microsoft, David Howard, sunt imposibil de îndeplinit.

Cu câteva luni în urmă, Google a stopat un protocol pe care Microsoft îl utilizează pentru email, contacte și calendare, restricționând astfel accesul utilizatorilor de telefoane cu sistem de operare Windows de la servicii precum Gmail.

Loading

Comments

comments