Taximetriștii pirați de la Aeroportul Otopeni au fost reținuți de polițiști

taxiTaximetriștii pirat care amenințau și păcăleau turiștii străini acostați pe Aeroportul Otopeni au fost reținuți de polițiști și urmează să fie prezentați în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și șantaj, au precizat marți surse din Poliție.

Potrivit surselor citate, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile a 24 de persoane suspectate de comiterea infracțiunilor cu violență au fost găsite mai multe înscrisuri, aparate de taxat nefuncționale, precum și muniție, fără a fi identificată vreo armă.

De asemenea, oamenii legii au descoperit că o parte dintre suspecți aveau mașinile modificate special pentru a-și putea șantaja victimele. De exemplu, siguranțele ușilor erau defectate în mod intenționat pentru ca oamenii care se urcau în taxi să nu poată coborî până când nu achitau sumele cerute.

Polițiștii bucureșteni au efectuat marți 24 de percheziții în București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, la persoane care practică ilegal taximetria și care păcăleau și tâlhăreau prin suprataxare turiști străini veniți în România.

Taximetriștii pirat recurgeau la amenințări și violențe în cazul în care nu li se achitau cursele. Ei acostau turiștii chiar de la sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport și ulterior îi suprataxau.

De exemplu, o cursă de la Otopeni până la Intercontinental, unde străinii erau cazați, putea costa și 200 de euro, în timp ce pe un traseu București – Brașov șoferii cereau peste 250 de euro.

Mai mult, anchetatorii spun că plata se calcula la cursul euro, care, de cele mai multe ori, nu era cel real, invocând astfel prețuri foarte mari, de ordinul sutelor de euro.

Potrivit polițiștilor, mulți dintre șoferii vizați în anchetă sunt cu antecedente penale, unii chiar au făcut închisoare pentru tâlhărie și înșelăciune.

Totodată, oamenii legii cercetează și posibilitatea ca persoanele care practicau ilegal taximetria, pe cont propriu, să lucreze în același timp și la firme de taximetrie unde figurau ca angajați.
Polițiștii bucureșteni de la investigații criminale efectuează cercetări în acest dosar de aproximativ o jumătate de an, fiind vorba despre o sută de persoane înșelate și tâlhărite de taximetriștii pirați.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Departamentului de Informații și Protecție Internă din MAI și al Direcției de Operațiuni Speciale din IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Loading

Comments

comments