Taxele pentru trecerea la bulgari pe podul peste Dunăre de la Calafat – între 6 și 37 de euro

 

Mașinile care vor traversa noul pod peste Dunăre Calafat – Vidin, pentru a intra în Bulgaria, respectiv România, vor fi taxate cu 6 euro. Vehiculele de marfă, cu greutatea între 3,5 și 7,5 tone, și microbuzele cu până la 23 de locuri vor fi taxate cu 12 euro. 25 de euro vor achita autocarele și TIR-urile cu șasiu pe trei roți,  în vreme ce camioanele cu șasiu pe patru roți vor fi taxate cu 37 de euro. Taxele sunt prevăzute în proiectul unui normativ prezentat de Ministerul bulgar al Transporturilor, în baza unui acord încheiat cu Ministerul român al Transporturilor, la data de 30 mai 2013, informează Sofia Globe.

Modul de taxare în cazul podului Dunărea 2 (cum este cunoscut podul de la Calafat) va fi, astfel, diferit de cel de la Giurgiu – Russe, unde șoferii mașinilor care intră în România achită o taxă mai mare, în comparație cu cei care traversează spre Bulgaria.

Podul Calafat – Vidin va fi inaugurat oficial vineri, 14 iunie, prin prezența premierului României, Victor Ponta, a omologului bulgar Plamen Oresharski  și a comisarului european pentru politici regionale Johannes Hahn.

Proiectarea și construcția podului Dunărea 2 au durat 13 ani și au costat circa 300 de milioane de euro. Termenul inițial de finalizare a construcției a fost în anul 2011, iar costul inițial de 236 de milioane de euro.

Loading

Comments

comments