Taxa la podul Cernavodă va fi suspendată PERMANENT de vineri până luni

Foto: realitatea.net

Foto: realitatea.net

Plata taxei de trecere a podului peste Dunăre de la Fetești – Cernavodă va fi suspendată permanent la sfârșit de săptămână, aceasta fiind soluția Guvernului la faptul că CNADNR nu găsește o soluție de colectare a taxei cu evitarea cozilor kilometrice.

„Am reușit ca întotodeauna, când o instituție sau o companie nu e în stare să rezolve o problemă simplă, CNADNR a reușit să facă tot o catastrofă la bariera de la Fetești. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanță de groaza că…nu știu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine și îi anunțați că de vineri până luni nu se plătește acolo, la Fetești. Ținem oamenii pentru 13 lei, ne batem joc de ei și faptul că CNADNR e atât de incompetent încât nu e în stare să facă un sistem să poată oamenii să treacă mai repede, să plătească, nu e vina oamenilor”, a spus premierul Victor Ponta în ședința de guvern, citat de Mediafax.

Ponta i-a cerut lui Ioan Rus, ministrul Transporturilor, o soluție de rezolvare la „ce nu au fost în stare ăștia să facă atâția ani”. „Deocamdată, rezolvăm românește, adică ridicăm bariera trei zile, dar eu am speranța că dumneavoastră, cu spiritul antreprenorial, reușiți să găsiți o soluție ca să nu ne mai batem joc de oameni”, i-a spus Ponta ministrului.

Plata taxei de pod la sfârșit de săptămână a fost sistată de CNADNR începând cu data de 4 iulie, până la 31 august, conform unui anume interval orar. Astfel, măsura a fost inițial aplicată de CNADNR pe sensul București – Constanța în intervalul 18:00 – 24:00, în zilele de vineri, și sâmbăta între orele 06:00 și 12:00, iar pe relația Constanța – București șoferii au fost scutiți de plata taxei duminica, între 16:00 și 24:00.

Ulterior, din 25 iulie, intervalul orar a fost extins, devenind 14:00 – 24:00 (vineri) și 06:00 – 14:00 (sâmbăta). La întoarcerea spre București, încasarea tarifului este sistată duminica în intervalul orar 10:00 – 24:00.

n acest an, taxa a mai fost suspendată în zilele de 30 aprilie, 1 și 4 mai, pentru minivacanța de 1 Mai.

Obligativitatea plății taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată temporar și în vara anului trecut, pentru sfârșitul de săptămână, după ce presa a relatat că în minivacanța de Rusalii șoferii au fost obligați să aștepte și două ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la stația Fetești, rândul de mașini întânzindu-se pe 20 de kilometri.

În luna august 2012, Ministerul Transporturilor a decis că șoferii care merg vinerea spre mare și cei care se întorc duminica nu vor mai plăti taxa pentru trecerea podului peste Dunăre de la Fetești.

 

Loading

Comments

comments