Tarom a rămas iarăși fără director

UPDATE Pascariu – revocat. Mandatul lui Heinzmann – prelungit

Dan Pascariu va fi revocat din poziția de președinte CA al Tarom, iar mandatul de CEO a belgianului Christian Heinzmann va reveni la durata de patru ani, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situației. “Decizia privind revocarea va fi luată într-o AGA programată marți”, au afirmat sursele. La finele lunii septembrie, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat că mandatul CEO-ului Tarom, Christian Heinzmann, se va încheia pe 19 noiembrie. Belgianul anunțase anterior că își dorește să-și continue activitatea în cadrul companiei aeriene și după această dată.

Ministrul a adăugat că Tarom trebuie să dezvolte cursele interne și regionale.

Solicitată de jurnaliști să precizeze care sunt motivele acestei răsturnări de situație la Tarom și dacă au existat constrângeri din partea creditorilor internaționali ai României pe această temă, ministrul a evitat să dea un răspuns concret.

 

După o jumătate de an de la numire, Nicolae Demetriade și-a dat demisia din funcția de administrator – director executiv al Tarom și din Consiliul de Administrație al companiei aeriene naționale, informează Mediafax.

Demetriade invocă aplicarea prevederilor ordonanței privind managementul privat la Tarom, afirmând că aceasta a fost “o iluzie”.

În iunie, CA-ul Tarom a hotărât să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcția de administrator-director executiv, după ce reprezentanții consiliului s-au declarat nemulțumiți de activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann.

Tarom a încheiat primul semestru cu pierderi de 63 milioane lei, în scădere față de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut. Venituri operaționale au atins 534 milioane lei, față de 498 milioane lei la jumătatea anului trecut.

Planul de management, aprobat de Consiliul de Administrație în luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei în acest an, de 18 milioane lei în 2014, urmând ca în 2015 și 2016 compania să realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane ei.

Loading

Comments

comments