Sute de oameni evacuați din cauza unei viituri

inundatiiAproximativ 400 de persoane au fost evacuate în cursul nopții în comuna Valea Mărului din cauza unei viituri pe pârâul Geru, debite mari înregistrându-se și pe afluenții acestuia, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea Crângan.

În cursul nopții, localnicii din 11 comune inundate din județul Galați au primit pături, alimente și apă de la rezervele statului.

În acest moment nu sunt localități fără alimentare cu energie electrică.

Peste 1.000 de oameni au fost mobilizați în misiuni de intervenție în noaptea de joi spre vineri. Este vorba de 437 efective M.A.I. și de 530 din alte structuri (MApN și forțe locale). Se lucrează în continuare la evacuarea apei și aluviunilor din casele și curțile afectate din Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Cuca.

Potrivit datelor centralizate la Prefectura Galați, sunt afectate 18 localități, aproape 70 de km de drumuri județene și comunale, poduri și podețe, zeci de ha de teren agricol și pășune. Totodată, au fost inundate și/sau distruse de apă peste 1.400 de case și alte aproape 100 de curți și grădini. Cele mai multe case și gospodării afectate se află în comunele Cudalbi – 500 de case inundate și tot atâtea curți, Corod – 500 de case inundate, Pechea – 250 case avariate și 152 case inundate, Slobozia Conachi – 180 de gospodării inundate și 59 de locuințe inundate, Corni – circa 200 de case și anexe inundate -, Cuza Vodă – 60 de case și anexe inundate și Foltești – 35 de case avariate și 42 de anexe avariate.

Loading

Comments

comments