Succes al elevilor români la Olimpiada de Informatică din Germania

„Recidivistul” Andrei Heidelbacher Foto: pressalert.ro

„Recidivistul” Andrei Heidelbacher
Foto: pressalert.ro

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz – la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania), informează Ministerul Educației.
Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara, laureat cu aur și la ediția de anul trecut, respectiv Rareș-Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița. Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj (județul Timiș).
La a XXI-a ediție a CEOI au participat 38 de concurenți din 10 țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului. Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.
Elevii români revin în țară marți, 24 iunie, ora 23.40 (ora aterizării), pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Loading

Comments

comments