SUA și Rusia au acordat Siriei o săptămână pentru a-și prezenta arsenalul chimic. Neconformarea înseamnă război

Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord în privința planului de plasare sub control internațional a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc având la dispoziție o săptămână pentru prezentarea listei cu arme neconveționale, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry. Statele Unite și Rusia sunt de acord cu adoptarea unei rezoluții ONU care să prevadă recurgerea la forță dacă Siria nu va respecta planul de predare a armelor chimice, informează Mediafax.

“Statele Unite și Rusia sunt de acord cu o rezoluție a Națiunilor Unite care va face referire la Capitolul 7 al Cartei ONU, care prevede recurgerea la forță”, a declarat Kerry după întrevederea pe care a avut-o la Geneva cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

“Nu va exista spațiu de manevră, ci doar pentru aplicarea în totalitate a planului de către regimul Bashar al-Assad”, a spus Kerry.

“Întâlnirea cu secretarul de Stat american, John Kerry, a fost excelentă”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

La rândul său, Catherine Ashton, vicepreședinte al Comisiei Europene și Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, a salutat acordul de azi și a oferit suportul Uniunii pentru distrugerea, în condiții de siguranță, a arsenalului chimic sirian.

Loading

Comments

comments