Studenții de la MIT au inventat robotul care îți montează mobila de la Ikea

MIT (Massachussets Institute of Technology) a dat lovitura: doctoranzii de la prestigioasa universitate au conceput un robot capabil să planifice montarea mobilei Ikea, anunță Journal du Net. Prototipul nu seamănă încă cu un instrument magic și nu are un design demn să stea lângă lada cu scule, dar creatorii lui speră că va fi așa. Așa încât se va termina calvarul pentru cei care au două mâini stângi, scrie 7sur7.be.
Robotul se numește KukayouBot și el poate monta obiectele de mobilier ale celebrei mărci suedeze Ikea. Descifrarea modului de asamblare a pieselor furnizate de firma specializată în mobilă în kit pune probleme multora, însă niciuna pentru KukayouBot. Listând piesele de asamblat, robotul ‘deduce’ geometric cum trebuie montată mobila și, mai mult decât atât, o face. Prinde piesele, le manevrează și le fixează. Pe scurt, montează singur o mobilă, la fel ca un meseriaș priceput, potrivit unei logici fără greș.

Prototipul nu este însă perfect. Poate monta, de exemplu, o masă ‘Lack’. Doi ani au fost necesari pentru a realiza această perfomanță și alții vor trebui pentru a asambla un scaun de copil de la Ikea, așa încât cei care doresc să își cumpere robotul minune vor mai avea de așteptat, încheie 7sur7.be.

Loading

Comments

comments