Studenții bulgari au ocupat cea mai mare universitate din țară în semn de protest și cer demisia guvernului

su_okupaciq_studenti_sofiiski_universitetStudenții bulgari din mau multe centre universitare, care protestează de miercuri, au ocupat părți din UniversitateaSF.  Kliment Ohridski iar vineri seara au blocat total accesul în instituție legând ușile și porțile cu lanțuri.

“Cel mai important scop al nostru este ca Bulgaria să devină o țară guvernată de valori morale și nu de interese și profit propriu”, se spune într-o declarație a studenților, publicată de media bulgară.

Studenții cer de asemeni dizolvarea parlamentului iar guvernul critică acțiunea studenților declarând-o “nedemocratică”.

“Acțiunea de ocupare a universității nu are nicio legătură cu democrația”, a declarat, Ianaki Stoilov, un membru al Partidului Socialist, care se află la guvernare.

Protestatarii antiguvernamentali care demonstrează încă din luna iunie și-au manifestat solidaritatea cu mișcarea studențească.

Bulgaria are din luna mai 2013 un guvern de coaliție din care fac parte Partidul Socialist Bulgar și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, un partid etnic al minorității turce.

Mișcările studențești din anii 1990 și 1997 au răsturant fostele guverne socialiste din Bulgaria.

Loading

Comments

comments