STS infirmă bruiajul comunicațiilor electronice la Ministerul Finanțelor în timpul negocierilor cu FMI

UPDATE (2)

Serviciul de Telecomunicații Speciale transmite că nu a fost solicitat să bruieze, pentru a împiedica interceptările, discuțiile purtate joi la Ministerul Finanțelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale și a bugetului pentru 2014.

 

UPDATE. Ponta susține că nu știe despre bruiaj și nu crede că a existat

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, dacă s-a cerut bruiaj STS la negocierile cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

“Să fim serioși. Nu știu. Habar nu am de așa ceva și nu cred”, a răspuns premierul, citat de Mediafax.

 

 

 

STS a fost solicitat să bruieze, pentru a împiedica interceptările, discuțiile purtate joi la Ministerul Finanțelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale și a bugetului pentru 2014, în timp ce funcționarii ministeriali prezenți au fost obligați să predea telefoanele mobile.

Sistemul de bruiaj a fost deschis pentru a împiedica o eventuală încercare a unei persoane de a asculta discuțiile din afara sălii sau clădirii.

Reprezentanții Finanțelor au discutat, joi seară, cu delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) și Comisiei Europene (CE) principalele politici fiscale și indicatorii principali ai bugetului de stat pentru 2014.

Surse oficiale au declarat agenției MEDIAFAX că, în premieră pentru întâlnirile cu delegația FMI, din partea autorităților române s-a solicitat ca Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) să bruieze pentru a împiedica interceptările, iar telefoanele mobile ale funcționarilor ministeriali prezenți la întâlnire au fost reținute înainte de intrarea în sală.

“Solicitarea a venit din partea ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, iar STS a instalat în sala de discuții un echipament de bruiaj. De altfel, funcționarilor de la Finanțe prezenți la discuții li s-a cerut să depună telefoanele mobile într-o cutie specială, fiind întocmite și liste nominale cu cei care au luat parte la negocieri”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, doar membrii delegației FMI și CE, precum și demnitarii de la Finanțe au putut să păstreze asupra lor telefoanele mobile.

Loading

Comments

comments