Știre pozitivă Economia României a crescut cu 1,5% depășind estimările inițiale

bancnoteEconomia României a crescut peste estimarea inițială în cel de-al doilea trimestrul al anului, amplificată de industrie și export în timp ce consumul a stagnat, relatează Bloomberg citând Institutul Național de Statistică.

Produsul intern brut a crescut cu 1,5% (date ajustate sezonier).față de anul precedent, comparat cu ajustarea preliminară de 1,3% din data de 14 august.

Conform primelor estimări, Produsul Intern Brut în trimestrul II 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3% comparativ cu trimestrul I 2013 (date ajustate sezonier).

Creșterea PIB-ul în trimestrului doi este cu 0,5% mai mare față de primul trimestru, iar estimarea inițială pentru trimestrul întâi fusese de 0,3% în realitate creșterea fiind de 0,6%.

Guvernul de la București apreciază că până la sfârșitul anului economia va avea o reștere de 1,9% față de previziunea din luna iulie de 1,6%.

Economiștii chestionați de Bloomberg, într-un sondaj de opinie de la sfârșitul lunii august, sunt și mai optimiști apreciind o creștere de 2,6% .

Consumul a crescut cu 0,1% în al doilea trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut după o contracțoe de 0,2% în trimestrul precedent.

Producția industrială a crescut cu 1,4% în trimestrul doi, agricultura cu 0,6% în timp ce construcțiile au piedut 0,5% iar exportul net a crescut cu 6% în trimestrul doi.

Loading

Comments

comments