Stelian Tănase cere majorarea taxei TV

Directorul general interimar al SRTv, Stelian Tănase, a declarat, miercuri, la Comisia de Cultură a Senatului, că a transmis ministrului de Finanțe un proiect privind majorarea taxei TV, propunere pe care o va prezenta și premierului Victor Ponta în cursul săptămânii viitoare, informează Mediafax.

Stelian Tănase a menționat că apar diverse reglementări care, în ultima vreme, sunt “împotriva” instituției pe care o conduce.

El a menționat, în acest sens, decizia Curții Constituționale care va avea ca efect, probabil, reducerea cu o treime a încasărilor SRTv pe anul 2014.

“Este vorba de faptul că firmele vor plăti numai pentru un singur abonament, chiar dacă au o mie de televizoare. Aici putem să discutăm o formulă, dacă nu facem un abonament mai consistent, care să cuprindă faptul că are o mie de televizoare și nu doar un abonament normal, care este prețul a două țigări”, a mai spus Stelian Tănase.

Potrivit raportului de activitate al SRTv pe 2011, taxa TV, principala sursă de finanțare a activității televiziunii (peste 70% din buget), a fost redusă pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei, încă din anul 2003, și nu a mai fost niciodată indexată. În prezent, în România este percepută una dintre cele mai mici taxe TV dintre țările Uniunii Europene, aceasta fiind de 4-5 ori mai mică decât taxele TV din Serbia, Polonia, Grecia, Slovacia și de 8 ori mai mică decât cea din Cehia.

Loading

Comments

comments