Stare de urgență sau de război

Ucraina 2Parlamentul de la Kiev (Rada Supremă) se va reuni duminică în ședință extraordinară pentru a lua în discuție problema instituirii ‘stării de urgență sau de război’ în Ucraina, a anunțat sâmbătă seara vicepreședintele legislativului de la Kiev, Ruslan Koșulinski, citat de agenția de presă ucraineană Unian.

În cazul în care Consiliul ucrainean pentru securitate și apărare națională, care se va reuni sâmbătă, va lua decizia introducerii ‘stării de urgență sau de război’, această decizie trebuie examinată în parlament, a precizat Koșulinski. El a mai declarat că ‘ceea ce se petrece acum nu mai este o simplă anexare, ci este deja amestec, sunt forțe armate’.

De amintit că Senatul rus (Consiliul Federației) a autorizat sâmbătă utilizarea forțelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei, în republica autonomă Crimeea, în urma unei cereri în acest sens a președintelui Vladimir Putin. În urma acestei decizii, ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin a ținut să sublinieze că acordul Consiliului Federației nu înseamnă și că președintele Putin va face automat uz de acest drept.

Loading

Comments

comments