Stare de urgență în Australia din cauza incendiilor de vegetație

Nori de fum acoperă cerul orașului Sydney.

Nori de fum acoperă cerul orașului Sydney.

Pompierii australieni și-au sporit efectivele duminică pentru a face față incendiilor mari survenite în regiunea Sydney, confruntată cu seceta și cu temperaturile anormal de ridicate, relatează AFP.

Peste 200 de case au fost deja distruse și alte 120 afectate de incendiile izbucnite de mai multe zile în statul New South Wales (sud-estul Australiei) și răspândite de vânt.

Cele mai devastatoare incendii au izbucnit în regiunea Blue Mountains, situată la o sută kilometri vest de Sydney, degajând un nor de cenușă și fum, care a cuprins orașul, cel mai mare oraș din țară.

Până în prezent, autoritățile au identificat o singură victimă a incendiului, un bărbat de 63 de ani, care a murit în urma unui atac de cord în timp ce încerca să își protejeze casa împotriva flăcărilor, la nord de Sydney, unde localnicii au invocat un foc “apocaliptic”.

Pompierii au beneficiat de un răgaz vineri și sâmbătă, grație unei scăderi a temperaturilor și unei slăbiri a intensității vântului, însă condițiile meteo se vor deteriora din nou duminică, temperaturile urmând din nou să crească, iar vântul să bată cu peste 100 de kilometri pe oră.

“Ne confruntăm cu o situație fără precedent în ceea ce privește riscul de expunere pentru regiunile Blue Mountains și Hawkesbury”, a avertizat directorul pompierilor din statul New South Wales, Shane Fitzsimmons.

Loading

Comments

comments