Spectacolul în care tandrețea nu vine din iubire. La Centrul Național al Dansului

Andreea-Novac-Istvan-Teglas-001Spectacolele „Despre Tandrețe” și „Dance a playful body”, care vor avea loc joi, 13 martie, ora 19:30, la Centrul Național al Dansului, Bd. Mărășești, nr 80-82, reunesc artistic două dintre cele mai apreciate tinere talente din București – Andreea Novac (autor, interpret) și Istvan Teglas (interpret).

Istvan Teglas și Andreea Novac au o îndelungată relație artistică, materializată prin proiecte coregrafice precum „Pretend we make you happy” sau „Nemuritorii”, prezentate în festivaluri naționale ca Gala Hop și Festivalul Dilema Veche.

Despre tandrețe

Cu: Andreea Novac și Sorin Romanescu

Andreea Novac se gătește, își prinde părul, își pune tocuri de 20 cm de pe care riscă să cadă și vă așteaptă. Vă salută, vă oferă morcovi, flori și vin, vă oferă speranțele și liniștea sa, forța sa de a imagina și singuratatea ultimului om de pe lume. Vă va cânta unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste scrise vreodată.

Tandrețea Andreei nu vine din iubire, ci din nevoia de a oferi pentru a primi sau din acea mare singuratate, acum afirmată și integrată, care-i dă puterea de a oferi necondiționat. Tandrețea Andreei vine din vulnerabilitatea pe care și-o asumă în fața publicului, înțelegând ca miza spectacolului este prezentul. Că nimic nu va mai fi la fel.

Dance a playful body

Cu: István Téglás

“Spectacolul Dance a playful body este în același timp despre un trup căzut, rănit, aruncat, inert, fantasmatic, fragil, furios, dezorientat. Un trup care își caută (naiv, am spune) propriile viscere (scena vomei provocate), își cercetează (cu mirată candoare) secrețiile, se confruntă cu spațiul (cu podeaua pare chiar să se ia la trântă), își descoperă elasticitatea (stranie într-un fel). Totodată se ascunde și se exhibă. Dispare după o saltea sau se arată gol în posturi narcisiace. E un trup care are nevoie de percepția/afecțiunea unor spectatori. Ei îi dau oarecum forma/ființa. Dar dincolo de acest joc al abstracțiilor e totuși vorba de un trup care are un ireductibil al său. Privirea de câine bătut, cu ochii umeziți, pierdută și întrebătoare, pe care o are la un moment dat (într-o clipă de reumanizareIstván Téglás presupune o carne cu personalitate. Ne întoarcem astfel la pomenita ambivalență a corporalității: sarx și soma. Uneori teologia și coregrafia converg. Precum spiritul și trupul.” (Cătălin Bogdan, ArtAct Magazine)

Costul unui bilet este de 25 de lei și include intrarea la ambele spectacole. Pentru mai multe informații legate de achiziționarea biletelor, apelați numerele de telefon 021-318.86.76 și 0746 099 942.

 

Loading

Comments

comments