Spațiu verde ambulant de două zile, pe Lipscani. Oportunități de distracție pentru copii și părinți

Vineri și sâmbătă, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, RFI România organizează a IV-a ediție a Park(ing) Day(s), eveniment desfășurat la nivel mondial. Scopul e de a atrage atenția asupra lipsei spațiului verde din marile aglomerații urbane. Pentru două zile, 600 de metri pătrați de beton de pe strada Lipscani vor fi acoperiți cu gazon.

„Copiii sunt așteptați, alături de profesori și părinți, la ateliere de pictură, dichisit sate tradiționale din carton, meșteșugit figurine din hârtie, precum și la spectacole de teatru cu Excelsior și Teatrul Ion Creangă”, se precizează într-un comunicat RFI.

„Oamenii … mari vor avea ocazia să învețe pași de Salsa, să asculte muzică de odinioară, cântată la curțile boierești, interpetată acum live de trupa Trei parale, să se destindă cu o comedie savuroasă cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin și Pierre Richard. (« Et si on vivait tous ensemble »)”, se mai spune în comunicat.

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind inițiat în 2005 în San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenția asupra nevoii de mai mult spațiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat și alocat spațiul public și să îmbunătățească viața orășenilor, măcar pentru o zi. Conceptul a fost adus în București de RFI România.

Loading

Comments

comments