Sondaj: numai o treime dintre americani și europeni sprijină o intervenție militară în Siria

siria steagAproape doi americani din trei (62%) și aproape trei din patru europeni (72%) preferă ca guvernele lor să rămână în afara conflictului sirian, arată un studiu anual al Transatlantic Trends, care abordează chestiuni de politică internațională, relatează publicația spaniolă ABC.

Slovacia (85%), România (82%) și Portugalia (80%) sunt țările ai căror cetățeni se pronunță clar pentru un ‘Nu’ în privința unei intervenții militare în Siria, urmate de Spania și Germania, cu câte 75%. Sondajul arată că atitudinea ostilă unui atac în Siria a crescut în ultimul an în toate țările.

Doar una din trei persoane chestionate în SUA (30%) și 22% din cei intervievați în Europa consideră că țara lor ar trebui să intervină în Siria. Sprijinul cel mai consistent pentru o astfel de acțiune se manifestă în Franța (33%) și Suedia (31%).

În Turcia, 72% dintre persoanele chestionate au afirmat că țara lor ar trebui să se abțină de la o implicare în conflictul sirian, în timp ce 21% se declară în favoarea intervenției.

Sondajele, efectuate pe un eșantion de 1.000 de persoane în fiecare țară, au fost realizate de TNS Opinion în luna iunie a acestui an, pe o populație de 18 ani și mai mult, în SUA, Turcia și 11 state din Uniunea Europeană.

Loading

Comments

comments