Sondaj: 6 din 10 angajatori români acordă prime de Sărbători

6 din 10 angajatori vor acorda prime de sărbători angajaților, iar peste 65% dintre ei se gândesc să organizeze petreceri de Crăciun, arată rezultatele unui barometru de opinie realizat, în luna noiembrie 2018, de firma de consultanță Frames și cea de traininguri și evenimente corporate TrainYourBrain.

La sondaj au participat peste 500 de respondenți din tot spectrul economic (oameni de afaceri, manageri din companii, responsabili HR etc.).

Întrebați în ce măsură Sărbătorile de iarnă afectează viața companiilor, peste 70% dintre respondenți au indicat răspunsul ,,în mare măsură’’, asociind aceste evenimente cu o serie de momente speciale dedicate angajaților.

La întrebarea: ,,Aveți în plan organizarea unor evenimente speciale, în cadrul companiei, de sfârșit de an?”, peste 65% dintre respondenți au răspuns afirmativ, iar 11% au indicat răspunsul ,,posibil’’.

Cei mai mulți dintre cei intervievați (65%) au indicat petrecerea de Crăciun drept principalul eveniment din viața companiei în această perioadă, urmat de petrecerea pentru copii (16%), team building-ul (12%) și ieșirea cu colegii în oraș (7%).

Potrivit managerului TrainYourBrain, Alexandru Bălțat, petrecerea de Crăciun este mai mult decât o petrecere. „Pentru managerii de HR, este cel mai bun moment pentru racolarea sau fidelizarea resursei umane, indispensabile pentru succesul companiei”, susține acesta.

 

CINE IA PRIME DE SĂRBĂTORI ÎN 2018

Întrebați dacă vor acorda prime de sărbători angajaților, 60% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ, 23% au indicat răspunsul ,,posibil’’, în timp ce 17% au răspuns negativ sau au refuzat să se pronunțe.

Dintre cei care au declarat că vor acorda prime, marea majoritate lucrează în sectorul de stat, în retail, în domeniul bancar, asigurări, software, HR, telecom, pharma, servicii financiare și industria auto, iar dintre cei care au indicat răspunsul ,,posibil’’, cei mai mulți activează în construcții,  servicii către populație și activități de suport.

„Este interesant și faptul că pe lista celor care vor acorda prime de sărbători se află și firme care au performat nesatisfăcător în 2018, semn că fidelizarea și motivarea angajaților sunt prioritare”, afirmă Alexandru Bălțat.

În afara primelor în bani, angajatorii se pregătesc și de alte modalități de recompensare. Peste 50% dintre respondenți au indicat coșurile de produse tradiționale de Crăciun. Pe lista beneficiilor s-au mai aflat bilete gratuite la evenimente și spectacole, vouchere de discount la diverși retaileri, traininguri/participări la conferințe, vacanțe și călătorii etc.

Cea de-a patra ediție a Barometrului Frames&TrainYourBrain a fost realizată în perioada 15-30 noiembrie, pe un eșantion de 500 de respondenți din tot spectrul economic (oameni de afaceri, manageri din companii, responsabili HR etc). Metoda folosită a fost interogarea online&telefonică, iar marja de eroare este de +/- 3%.

Loading

Comments

comments