Situație fără precedent în SUA. BBC, CNN, New York Times, interdicție la Casa Albă!

În Statele Unite, escaladează răfuiala președintelui Donald Trump cu presa critică. Televiziunile BBC, CNN și cotidianul The New York Times au avut interdicție de a participa la o conferință de presă informală, desfășurată vineri, la Casa Albă, și susținută de purtătorul de cuvânt al Președinției, Sean Spicer.. Interdicția a survenit la câteva ore după ce Trump a atacat, din nou, mass-media care, în opinia sa, difuzează știri false, fabricate.

Conform Mediafax, care citează Associated Press, Trump cere, nici mai mult, nici mai puțin, ca jurnaliștii să fie deposedați de unul dintre instrumentele vitale folosite în cadrul dezvăluirilor. „Jurnaliștii nu ar trebui să aibă dreptul de a folosi surse, cu excepția cazurilor în care li se dau numele”, a afirmat Donald Trump într-un discurs rostit la sediul Comitetului Conservator pentru Acțiune Politică (CPAC). Associated Press subliniază că tocmai membri ai echipei lui Donald Trump de la Casa Albă discută de obicei cu presa sub protecția anonimatului!

Trump i-a catalogat pe jurnaliștii critici „dușmani ai poporului”, condamnând și tolerarea de către Biroul Federal de Investigații (FBI) a dezvăluirilor de informații clasificate care periclitează siguranța națională, comentează cotidianul The New York Times, citat de Mediafax. Președintele american a cerut „măsuri urgente de contracarare a acestui fenomen”.

 

Criticile lui Donald Trump la adresa presei au continuat vineri în cursul nopții. „Presa de ȘTIRI FALSE nu spune cu bună știință adevărul”, a scris președintele pe Twitter, menționând cotidianul The New York Times și postul CNN. „Un mare pericol pentru națiune”, consideră liderul de la Casa Albă.

Pe lista instituțiilor excluse de la conferința lui Spicer s-au mai numărat site-urile Politico, Buzzfeed, dar și tabloidul britanic Daily Mail. În semn de protest, reporterii de la Associated Press, USA Today și revista Time au boicotat evenimentul, deși fuseseră invitați. În schimb, au participat ABC, Fox News, Breitbart News, Reuters și Washington Times.

Spicer a declarat că Președinția va „contracara în mod agresiv relatările false” apărute în presă.

Asociația Corespondenților de la Casa Albă a transmis că protestează cu tărie față de modul în care Casa Albă a gestionat această situație.

Loading

Comments

comments