EXCLUSIV. Sentința DEFINITIVĂ: ucigașul baschetbalistului Chauncey Hardy – condamnat la 7 ani de închisoare

Ionut Tănăsoaia, adus din arest la tribunal Foto: realitatea.net

Ionut Tănăsoaia, adus din arest la tribunal
Foto: realitatea.net

Un complet condus de judecătorul George Matei de la Curtea de Apel București a respins apelul formulat de Ionuț Tănăsoaia, zis Gypsy Gypsanu, din Giurgiu, împotriva sentinței prin care a fost condamnat, în mai a.c., de Tribunalul Giurgiu, la șapte ani de închisoare, pentru ucicerea baschetbalistului american Chauncey Hardy.

Sentința se poate spune că este definitivă. Iată de ce: întrucât Parchetul nu a formulat apel împotriva sentinței Tribunalului Giurgiu, nu ar putea obține mărirea pedepsei, într-un eventual recurs. Pe de altă parte, Înalta Curte de Casație și Justiție nu mai poate reduce pedepsele în recurs.

Așadar, Tănăsoaia va petrece după gratii cel mult șapte ani, incluzând perioada petrecută în arest.

Chauncey Hardy a fost ucis pe data de 9 octombrie 2011, într-un bar din Giurgiu. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au conchis că „pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, Ionuț Adrian Tănăsoaia, zis Gypsy-Gypsanu, l-a îmbrancit si apoi l-a lovit puternic cu pumnul în plină figură pe baschetbalistul american, care s-a dezechilibrat și a fost proiectat cu capul de un plan dur. În urma impactului, baschetbalistul în vârstă de 23 de ani a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, care au condus, câteva ore mai tarziu, la decesul său”. Procurorii l-au trimis în judecată pe Tănăsoaia pe data de 24 noiembrie 2011, în stare de arest preventiv.

Pe 22 februarie, judecătorii Tribunalului Giurgiu l-au condamnat pe Tănăsoaia la cinci ani de închisoare. Procurorii au făcut apel, dar Curtea de Apel București a confirmat sentința, la data de 17 aprilie. La începutul lunii septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea cauzei, trimițând dosarul, înapoi, la Tribunalul Giurgiu.

Rick Altschuler, avocatul familiei baschetbalistului american Chauncey Hardy, a depus, la începutul lunii octombrie 2012, o cerere de chemare în judecată a celor considerați responsabili de moartea acestuia: Ionuț Tănăsoaia, Federația Română de Baschet, impresarul Theo Matthew Evans, Spitalul din Giurgiu și doi doctori. Familia baschetbalistului vizează obținerea unor depăgubiri de 210 milioane de dolari.

Loading

Comments

comments