Senatorul PSD Toni Greblă – desemnat judecător la Curtea Constituțională

Toni Grebla Foto: gazetadedimineata.ro

Toni Grebla
Foto: gazetadedimineata.ro

Senatorul PSD Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituțională, prin votul dat, luni, de plenul Senatului, în absența senatorilor PDL, care au părăsit sala ca protest pentru că nu au fost convocați, în comisie, la audierea acestuia.

Candidatura sa a întrunit 123 de voturi “pentru”, două voturi “împotrivă” și o abținere.

Votul a fost electronic secret, informeaza Mediafax.

Toni Grebla este jurist, avocat in Baroul Gorj, fost sindicalist in minerit. In afara de functiile din Parlament, a mai fost reprezentant al Romaniei pe langa ONU – la sediul din Geneva al Organizatiei (1994).

Este unul dintre parlamentarii care a sustinut, deschis, oportunitatea proiectului Rosia Montana Gold Corporation.

Desi Grebla a clamat ca va fi un judecator impartial, este limpede ca numirea sa schimba balansul politic din CCR in favoarea actualei majoritati parlamentare – sau cel putin in favoarea PSD (exista semne tot mai clare ale unei destructurari a USL inainte de alegerile europarlamentare).

PSD l-a nominalizat, initial, pe avocatul Lucian Bolcas, fost parlamentar PRM si fost consilier al lui Victor Ponta, pentru a fi judecator la CCR, dupa expirarea mandatului Iuliei Motoc, numita judecator la CEDO din partea Romaniei. Traian Basescu a anuntat ca nu va participa la ceremonia de confirmare a lui Bolcas, invocand trecutul politic al acestuia, inclusiv declaratii antisemite. Liderii USL au afirmat ca nu stiu nimic despre afirmatiile antisemite ale lui Bolcas, dar au ramas in asteptarea probelor. Astazi, Lucian Bolcas a anuntat ca declina oferta PSD de nominalizare la CCR, dupa consultari cu Victor Ponta. Bolcas a denuntat ceea ce a numit o campanie murdara impotriva sa.

Loading

Comments

comments