Senatorul jurnalist Sorin Roșca Stănescu va face închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat

Sorin Roșca Stănescu plătește prețul prieteniei cu Dinu Patriciu Foto: SpyNews.ro

Sorin Roșca Stănescu plătește prețul prieteniei cu Dinu Patriciu
Foto: SpyNews.ro

Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv, marți, în dosarul Rompetrol, pe jurnalistul senator PNL Sorin Roșca Stănescu la doi ani și patru luni de închisoare cu executare și pe fostul ministru Sorin Pantiș la doi ani și opt luni de închisoare, tot cu executare, informează Mediafax.

Pantiș se află deja la închisoare, condamnat definitiv în dosarul ICA, alături de Dan Voiculescu, însă Roșca Stănescu trebuie să se prezinte la Poliție, în vederea executării pedepsei, în termen de 24 de ore de la pronunțarea sentinței, care este definitivă. (UPDATE: Sorin Roșca Stănescu s-a predat la sediul IPJ Ilfov, în cursul zilei de marți, înainte de exprirarea termenului de 24 de ore; chiar înainte de a se deplasa spre Poliție, Roșca Stănescu a dictat un editorial postat pe blogul său, în care își susține nevinovăția și anunță că va continua să își exprime public opiniile din închisoare).

Instanța a dispus condamnarea lui Sorin Roșca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informații privilegiate și la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracțional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu să execute doi ani și patru luni de închisoare.

Fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru complicitate la manipularea pieței de capital și tot doi ani pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Pedeapsa a fost sporită cu opt luni, Pantiș urmând să execute doi ani și opt luni.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanța a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curții de Apel București au lăsat nesoluționată partea civilă legată de Patriciu.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) ceruse, la ultimul termen de judecată, să se constate încetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantiș și senatorul Sorin Roșca Stănescu, întrucât faptele de care sunt acuzați s-au prescris, precum și în cazul lui Dinu Patriciu, în urma decesului acestuia.

În 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul București în dosarul Rompetrol, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare, pentru mai multe infracțiuni, printre care delapidare, spălare de bani și manipularea pieței de capital prin tranzacții sau ordine de tranzacționare care ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau prețul instrumentelor financiare și care mențin, prin acțiunea uneia sau a mai multor persoane acționând împreună, prețul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial.

Totodată, instanța i-a achitat atunci și pe ceilalți 12 inculpați.

Loading

Comments

comments