Seismologul Mircea Radulian ne liniștește în privința cutremurelor din Galați

mircea-radulian-cutremurePentru că activitatea seismică din județul Galați s-a intensificat în ultimele săptămâni am cerut câteva lămuriri din partea specialiștilor de la Institutul Național pentru Fizica Pamântului.

Dr. Mircea Radulian a declarat pentru Select News că: “Este vorba de un roi seismic (secvența de cutremure produse într-un interval de câteva zile cu mărimi apropiate – fără un șoc principal care să se distingă net) produs într-o zonă caracterizată de o multitudine de falii active. Din datele noastre, zona nu este capabilă să genereze cutremure mari. Începând de ieri, 1 oct. activitatea în zonă a inceput să scadă (ca număr de cutremure și ca magnitudine). Este foarte probabil ca roiul va înceta curând.”

În legătură cu informațiile conform cărora ploile abundente din ultima vreme ar fi avut o contribuție la activitatea seismică intensă, Radulian a spus că, ” Sunt mai multe aspecte de discutat cu privire la un evetual efect declanșator al ploilor din zonă și cu privire la efectele sonore (spectaculoase) înregistrate în cazul acestui roi seismic. Vom întocmi un raport amănunțit în acest sens” a conchis dr. Mircea Radulian.

Institutul Național pentru Fizica Pamântului pregătește un raport complet cu privire la seismele din zona Galați, un raport preliminar fiind deja publicat pe site-ul instituției .

Loading

Comments

comments