Șeful Transplantului: Adrian Iovan era pilotul nostru preferat, avionul la fel. Nu ar fi decolat cu probleme tehnice

Coordonatorul de transplant Victor Zota a declarat marți, pentru MEDIAFAX, că avionul implicat în accidentul din munții Apuseni și pilotul Adrian Iovan era preferați de medicii din misiunile de transplant, care întrebau mereu “dacă este liber BN2-ul”.

“Vorbim de un avion foarte sigur, care se deplasează în condiții mai vitrege și care este și convenabil”, a spus Zota.

Întrebat dacă aeronava a decolat deși ar fi avut unele probleme tehnice, iar Iovan și-ar fi asumat un zbor în astfel de condiții, coordonatorul de transplant a fost tranșant: “Imposibil”.

“În niciun caz nu ar fi decolat dacă ar fi existat fie și cea mai mică problemă tehnică. În urmă cu două săptămâni, am vorbit cu Iovan pentru o misiune în aceeași zi, la ora 12.00, iar acesta m-a refuzat spunând că avionul va fi pregătit de zbor abia a doua zi dimineață”, a adăugat dr. Victor Zota.

Potrivit medicului, în 2013, în România au fost 137 de donatori, iar Agenția Națională de Transplant a avut peste 100 de misiuni aeriene cu Școala Superioară de Aviație Civilă, proprietarul aparatului prăbușit luni.

“Au mai fost câteva misiuni cu Tarom, iar pentru alte două am cerut avion SMURD”, a mai spus Zota.

Coordonatorul de transplant a mai precizat că ANT are, de peste șapte ani, contract cu Școala Superioară de Aviație Civilă.

Loading

Comments

comments