Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei – fruntașe la deszăpezire. Codașele: 5 și 6

Conform raportărilor primite de la firmele de deszăpezire, până în acest moment Străzile laterale ale Capitalei sunt deszăpezite în proporție de 60% în Sectorul 1, 80% în Sectoarele 2 și 3, 70% în Sectorul 4 și 40% în sectoarele 5 și 6, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, în acest moment se acționează în continuare pentru lărgirea părții carosabile, iar utilajele de deszăpezire intervin pe străduțele laterale.

“74 de basculante de zăpadă au fost scoase în noaptea de duminică spre luni din intersecțiile mari ale Bucureștiului, mă refer la 13 Septembrie – Sebastian, Calea Rahovei – Sebastian, Podul Izvor, Piața Română, Piața Lahovari, Piața Dorobanți, Piața Universității, capătul tramvaiului 32 (Mitropolie). Acțiunea continuă intens în această noapte din cauză că meteorologii anunța ninsori și vânt destul de puternic pentru ziua de miercuri. Facem eforturi susținute că noul strat de zăpada care se va depune, să nu afecteze circulația în București”, spune primarul Sorin Oprescu.

Reprezentanții municipalității precizează că evcuarea zăpezii este posibilă doar pe timpul nopții atunci când se intervine împreună cu echipajele Brigăzii Rutiere și ale Poliției Locale a Municipiului București.

Având în vedere obligația persoanelor fizice și juridice de a curăța trotuarele de zăpada și gheață, polițiștii locali din cadrul Direcției Control, au verificat 55 de artere principale, fiind date 20 de amenzi în valoare totală de 25.000 de lei. Totodată, au fost somate 307 persoane juridice și asociații de proprietari.

Loading

Comments

comments