Se strânge lațul în jurul gâtului lui Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi a fost exclus miercuri seară din Senatul de la Roma, în urma condamnării sale definitive la un an de închisoare, pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset, relatează corespondentul Agerpres.

“Este o zi de doliu în Italia”, declarase fostul premier italian, cu câteva minute înainte de excluderea sa din Senat, vorbind în fața susținătorilor săi, adunați în număr de câteva mii în incinta Palatului Grazioli, reședința romană a celui supranumit și ‘Il Cavaliere’. “Este o zi de doliu pentru lege, pentru drept, pentru democrație”, a mai spus Berlusconi, care a adăugat: “Văd că este o zi emoționantă nu numai pentru mine, ci și pentru voi”.

“Niciun lider politic din lume nu a fost supus, niciodată, persecuțiilor pe care le-am trăit eu”, a adăugat Silvio Berlusconi, care a precizat că se simte ca și cum ar fi “în fața unui pluton de execuție”.

“Chiar și în afara parlamentului, voi continua să mă bat pentru libertate și democrație”, a mai spus Berlusconi, care părăsește viața parlamentară după 7.166 de zile. Silvio Berlusconi a fost ales pentru prima dată în parlamentul de la Roma, în funcția de deputat, la data de 15 aprilie 1994.

Loading

Comments

comments