Se anunță un sfârșit de săptămână, agitat, plin de proteste

Protestul de la Pungesti

Protestul de la Pungesti

Sâmbătă, 18 octombrie, aproximativ 100 de bucureșteni vor pleca la Pungești pentru a se alătura protestatarilor de acolo.

La începutul săptămânii locuitorii satului Siliștea din comuna Pungești au demarat un protest față de explorarea gazelor de șist și au împiedicat accesul utilajelor Chevron în zonă.

În timpul protestului de miercuri, aproximativ 50 de persoane au blocat drumul județean Vaslui – Gârceni, formând un cordon, pentru a împiedica accesul utilajelor în zona de explorare, iar la fața locului a venit și protopopul de Bârlad care le-a transmis oamenilor mesaje de încurajare și a cântat “Cu noi este Dumnezeu”.

În aceste condiții, jandarmii au intervenit în rândul protestatarilor din localitatea Siliștea, pentru a elibera șoseaua pe care aceștia o blocaseră, mulți dintre manifestanți fiind bruscați și luați pe sus de forțele de ordine.

Tot sâmbătă se vor alătura protestului și opozanți din județele învecinate Vasluiului.

În București, cei care se opun proiectului Roșia Montană, organizează un flash-mob în fața sediului Chevron, mâine la ora 16.

Duminică, în capitală, vor continua protestele față de proiectul Roșia Montană începând cu ora 17 în Piața Universității de unde se va pleca în marș spre Palatul Parlamentului.

Loading

Comments

comments