Scandal uriaș în industria farmaceutică

Sediul central al Novartis, Basel, Elvetia.

Sediul central al Novartis, Basel, Elvetia.

Gigantul farmaceutic elvețian Novartis a deschis o anchetă internă ca urmare a unor acuzații de corupție, informează AFP.

Acuzatiile se referă la Alcon, filiala Novartis care este specializata în oftalmologie, și au fost lansate, inițial, de presa chineza.

“Alcon nu tolerează activitățile care nu sunt conforme legilor și reglementărilor în piețele unde operăm”, a indicat grupul într-un comunicat, precizând că “societatea lansează o anchetă internă ori de câte ori ia cunoștință despre cea mai mică acuzație.”

Potrivit cotidianului chinez 21st Century Business Herald, Alcon ar fi propus mită medicilor în aproape 200 de spitale în China.

Publicația relatează că Alcon s-a folosit de interpuși care ofereau medicilor fonduri pentru “cercetare”, dar studiile nu se făceau niciodată.

Acuzațiile de corupție împotriva grupurilor farmaceutice s-au multiplicat în cursul ultimelor luni.

Autoritățile chineze au acuzat grupul britanic GlaxoSmithKline că ar fi mituit în ultimii ani funcționari din sectorul farmaceutic, ai spitalelor dar și medici, cu scopul de a-și spori vânzările. Suma “investită” astfel se ridică la 500 de milioane de dolari.

În august, autoritățile chineze deschiseseră o anchetă și împotriva grupului francez Sanofi, ca urmare a acuzațiilor de corupție lansate de presa chineză.

Loading

Comments

comments