VIDEO. Sătenii din Galați rămași fără case – prea săraci pentru asigurarea de 10-20 de euro pe an?

Foto: antena3.ro

Foto: antena3.ro

Pagubele serioase provocate de inundațiile de ieri și azi în județele Galați, Brăila și Tulcea, ar putea fi suportate, în bună măsură, de asiguratori. Condiția ar fi, desigur, ca păgubiții să fi achitat costul asigurărilor OBLIGATORII pentru locuințe. Această condiție nu este, însă, întrunită, în peste jumătate din cazuri.

Numarul locuintelor asigurate impotriva dezastrelor naturale este din ce in ce mai mic, scrie Hotnews. Astfel, numarul locuintelor asigurate a scazut cu aproape jumatate fata de noiembrie 2011, cand a atins pragul maxim, scaznd de la  845.000 la 421.707 mii in august 2013, potrivit datelor oficiale. Desi aceste asigurari sunt obligatorii, iar costul mediu pe an este intre 10 si 20 de euro (adica maximum 7 pachete de tigari), primarii evita sa-i amendeze pe proprietarii care nu se achita de aceasta obligatie. Edilii fie nu vor sa-si piarda popularitatea, fie sunt de parere ca populatia este prea saraca pentru a plati si acesti bani.

In judetul Galati, in urma inundatiilor din ultimele zile au murit 9 oameni, 800 au fost evacuati si circa 1.400 de case au fost inundate. Costul ajutoarelor guvernamentale pentru sinistrați va fi de ordinul milioanelor de euro.

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională a oferit, cumva, o scuză, atât autorităților centrale și locale, cât și sătenilor care nu s-au asigurat, declarând, la Antena 3, că asemenea inundații „nu s-au mai văzut în ultimii patruzeci de ani”.

 

Loading

Comments

comments