Sărbătoarea Regelui, eveniment celebrat și organizat la Ambasada Belgiei de la București

Philippe BEKE (C)

Philippe BEKE (C)

Ambasada Belgiei de la București a devenit neîncăpătoare, vineri 15 noiembrie, cu ocazia Sărbătorii Regelui.

Printre invitații excelenței sale dl. ambasador Philippe BEKE, s-a aflat, oameni de afaceri belgieni iar printre alți diplomați străini și ambasadorul Olandei, dl. Matthijs van Bonzel. Din partea româneacă la eveniment au participat personalități culturale și politice românești precum, Neagu Djuvara, Leonard Orban, Bogdan Chireac, criticul de film, Irina Margareta Nistor, etc.

 

Philippe BEKE

Philippe BEKE

Philippe BEKE, în timpul discursului oficial, a menționat lunga relație diplomatică, care durează de 175 de ani,  dintre România și Belgia și bunele relații dintre cele două state. De asemeni Beke și-a manifestat multumirea față de investițiile belgiene în țara noastră care sunt în continuă creștere.

 

5271737_mediafax_foto_razvan_lupica_14838100

Ambasadorul Olandei, dl. Matthijs van Bonzel

Dl. Matthijs van Bonzel cât și dl. Philippe BEKE au declarat pentru Select News că România are nevoie de jurnalism neangajat politic al cărui rol este acela de a însănătoși și de a repara tarele comunismului care încă își pun amprenta pe societatea românească atât la nivel politic cât și social.

 

nistor PAVO6395_resize

Philippe BEKE

Philippe BEKE

PAVO6366_resize

Primul secretar al ambasadei Belgiei, Paul REYNDERS, il saluta pe Bogdan Chireac-

Sărbătoarea Regelui, este celebrată în Belgia din anul 1866 în timpul căreia Parlamentul belgia ține o ceremonie în onoarea regelui în prezența reprezentanților familiei regale belgiene.

15 noiembrie este ziua Sfântului Leopold, care este și numele primilor doi regi belgieni.

Loading

Comments

comments