Samsung este la un pas de semnarea unui contract cu FBI

samsung

Corporația sud-coreeană Samsung este aproape de semnarea unui contract cu Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) pentru a livra popularul smartphone Galaxy, relatează portalul economic rus Rbc, care citează agenția de presă Reuters.

O lungă perioadă de timp principalul furnizor de telefoane pentru structurile de stat din SUA a fost compania BlackBerry. În prezent, aproape toți cei 35.000 de agenți ai FBI au în dotare gadget-uri ale renumitului brand.

Întrebarea este dacă dispozitivele Samsung vor înlocui în întregime smartphone-urile BlackBerry, consideră experții.

FBI a refuzat să comenteze pe acest subiect. La fel și serviciul de presă al companiei RIM (care produce BlackBerry). Compania a remarcat doar că sistemul său de operare este considerat cele mai bun pe piață la ora actuală din punctul de vedere al siguranței. ‘Siguranța dispozitivelor mobile este acum mai importantă ca oricând. În acest context, ar fi corect să întrebăm de ce ar renunța cineva la ‘standardele de aur ale siguranței’ care caracterizează BlackBerry?’ – a remarcat, sub rezerva anonimatului, un oficial al companiei.

În luna mai, Pentagonul a efectuat o operațiune inversă: a renunțat la smartphone-urile Samsung și le-a înlocuit cu BlackBerry.

Nu este pentru prima dată când Samsung face lobby pentru încheierea de acorduri cu agențiile guvernamentale din SUA. Un posibil contract cu FBI ar permite companiei să dovedească siguranța echipamentelor sale, în perspectiva unor contracte cu bănci și firme mari de avocatură, care pun accentul pe securitatea dispozitivelor de comunicare.

Loading

Comments

comments