Rusia întărește securitatea în Soci înainte de Jocurile Olimpice

Marți, forțele ruse sunt în stare de alertă la Soci și au întărit restricțiile de acces către Marea Neagră ca parte a măsurilor de securitate sporite cerute de președintele Vladimir Putin pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din luna următoare, potrivit Reuters.

Conștient de faptul că  succesul sau eșecul Jocurilor Olimpice de la Soci vor contribui la moștenirea sa, Putin a dispus întărirea măsurilor de securitate în Rusia, ca urmare a celor două atacuri teroriste din Volgograd, în urma cărora și-au pierdut viața 34 de persoane. De partea sa, liderul insurgenților ceceni, Doku Umarov, le-a cerut militanților care luptă pentru construirea unui stat islamic în sudul Rusiei, să folosească forța pentru împiedicarea desfășurării Jocurilor Olimpice.

Ministrul rus pentru Situații de Urgență, Vladimir Pucikov, a declarat că toate diviziile responsabile de asigurarerea securității oaspeților și participanților la Jocurile Olimpice sunt puse în stare de alertă maximă încă din 7 ianuarie, fiind la cel mai înalt nivel internațional.

Autoritățile au dislocat zeci de mii de polițiști și de trupe ale Ministerului de Interne la Soci, unde sportivii vor concura, începând cu data de 7 februarie, timp de mai mult de două săptămâni, în cele mai costisitoare Jocuri Olimpice de până acum.

Autor: George SPIRIDON 

Loading

Comments

comments