Rusia amenință cu invazia militară în Ucraina

Serghei Lavrov

Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că în cazul în care interesele țării sale în Ucraina vor fi atacate, Rusia va răspunde ca în Georgia, în 2008, informează Mediafax. Serghei Lavrov a apreciat că Statele Unite “conduc” acțiunile autorităților de la Kiev, în contextul în care acestea au anunțat reluarea “operațiunii antiteroriste” împotriva insurgenților în estul țării.

“Dacă interesele noastre, interesele noastre legitime, interesele rușilor sunt atacate în mod direct, așa cum au făcut, de exemplu, în (teritoriul separatist georgian) Osetia de Sud, nu văd altă cale decât de a răspunde, cu respectarea dreptului internațional”, a declarat șeful diplomației ruse pentru postul de televiziune Russia Today (RT).

“Un atac împotriva cetățenilor ruși este un atac împotriva Rusiei”, a adăugat el.

În 2008, un război-fulger a opus Rusia și Georgia, la finalul căruia Moscova a recunoscut independența a două teritorii separatiste proruse din această țară mică din Caucaz, Osetia de Sud și Abhazia.

Lavrov a făcut aceste declarații după ce autoritățile de Kiev au anunțat reluarea operațiunii “antiteroriste” vizând separatiștii din estul Ucrainei, după doar câteva ore de la plecarea vicepreședintelui american Joe Biden de la Kiev, unde a efectuat o vizită oficială.

Loading

Comments

comments