Românii se întorc din Vest de Sărbători. Ambuteiaje în vămi. Recomandările Poliției de Frontieră

Foto: realitatea.net

Foto: realitatea.net

Circulația pe DN 7, între Nădlac și Arad, se desfășoară bară la bară, duminică dimineață, în condițiile în care românii care lucrează în străinătate vin acasă de sărbători, în ultimele 24 de ore intrând în țară, prin Nădlac, 72.000 de persoane, de patru ori mai multe decât într-o zi obișnuită, informează Mediafax.

Vama Nădlac a început să se aglomereze sâmbătă seară, iar miile de autoturisme care intră în România îngreunează traficul pe DN7, astfel încât distanța de aproximativ 50 de kilometri până la Arad este parcursă chiar și în trei ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Daniel Iancu, spune că la Nădlac au fost deschise șase benzi de intrare a autoturismelor, față de două în mod obișnuit, iar personalul de control a fost suplimentat pentru a nu se înregistra blocaje la verificarea documentelor.

Potrivit sursei citate, în 24 de ore au intrat în țară, prin Nădlac, 72.000 de persoane, de patru ori mai multe decât într-o zi obișnuită. Anul trecut, în aceeași zi au intrat în țară, tot prin Nădlac, 53.000 de persoane.

Coloane de mașini există dinainte de Nădlac, pe teritoriul Ungariei, șoferii afirmând că așteaptă cel puțin o oră pentru a ajunge la verificarea documentelor. După ce trec de punctele de control, șoferii intră pe DN7, iar până la Arad se circulă bară la bară.

“Vin în fiecare an de sărbători, dar niciodată nu am văzut o aglomerație atât de mare. Am făcut până la Arad trei ore”, a spus un șofer aflat pe centura de Nord-Vest a orașului, unde se formează blocaje înainte de trecerile peste calea ferată.

Polițiștii de frontieră spun că aglomerația la intrarea în țară se va menține până în Ajunul Crăciunului, astfel că le recomandă celor care așteaptă rude din străinătate să le transmită să folosească și Vama Turnu, aflată la 18 kilometri de Arad și care oferă o rută alternativă până în municipiu, pe un drum județean puțin circulat.

Loading

Comments

comments