România va avea un reprezentant la schi alpin la Jocurile Olimpice din 2014 datorită unei universități britanice

Ioan Archiriloae

Ioan Archiriloae

Un student român la Universitatea Coventry din Marea Britanie va face parte din delegația de sportivi care va lua parte la Jocurile Olimpice  de iarnă de la Soci din 2014.

Ioan Archiriloae, care spune că Steven Gerrard, căpitanul echipei de fotbal Liverpool, a fost inspiația lui pentru sport, va reprezenta România la Soci, ca schior.

Archiriloae a declarat că nu ar fi avut niciodata șansa de a fi selecționat pentru delegația olimpică dacă nu a fi avut susținerea Universității Coventry.

“Onoarea de a face parte din echipa olimpică a României e minunată”, a spus sportivul într-un interviu acordat publcației Coventry Observer.

“Calificarea pentru Olimpiadă este cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla în acest moment al carierei mele. Coventry mi-a asigurat fondurile necesare în vederea participării mele la curse”.

Cursele au avut loc în Slovenia, Elveția și Italia. Mulțumesc Universității Coventry nu numai pentru suportul financiar dar și pentru cel moral. În timpul petrecut la această universitate am învățat ce înseamnă să fii apreciat pentru munca ta ca sportiv. Voi fi veșnic recunoscător.” a mai spus sportivul român.

Ioan Archiriloae și-a făcut debutul ca schior în anul 2003 când a participat la Campionatul Național de Schi pentru Copii.

El a fost încurajat de Maria Cristea, soția celui mai bun schior român Dan Cristea, care i-a recunoscut potențialul.

Sportivul a mai adăugat că: “Să port ecusonul pe piept cu însemnele României și cercurile olimpice va fi momentul culminant al tuturor eforturilor mele pe care le-am depus în schiul alpin.”

Loading

Comments

comments