România mai pierde 100 de milioane de euro din cauza indolenței uluitoare a guvernanților

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale Foto: jurnalul.ro

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale
Foto: jurnalul.ro

Depunerea ofertelor pentru proiectele POSDRU anuntate de Ministerul Educatiei in luna iulie a fost anulata, a anuntat in cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro secretarul general adjunct in Ministerul Educatiei Gabriel Ispas. Este vorba despre cele 51 de anunturi de selectare de parteneri in vederea depunerii de proiecte de aproximativ 100 de milioane de euro care au fost anuntate de Ministerul Educatiei pe 23 iulie, cu termen initial limita de depunere a ofertelor 2 zile mai tarziu. Termenul a fost prelungit, ulterior, pentru data de 5 august, dar nici această prelungire nu a fost suficientă pentru ca cei interesați să depună proiecte eligibile.

„Ca urmare a neaprobarii corrigendumului de prelungire a termenului de depunere a proiectelor pentru data de 28 august, asa cum Ministerul solicitase, proiectele nu au putut fi incarcate in Action Web pana la data de 14 august, orele 16. Ca urmare, Ministerul nu a depus niciun proiect care sa aiba parteneri entitati private”, a spus Ispas, adăugând că „Ministerul nu are o armata de oameni si va rog sa luati in considerare ca in aceeasi perioada se organiza bacalaureatul, definitivarea in invatamant si titularizarea. Imi cer scuze daca atitudinea noastra nu a corespuns asteptarilor dumneavoastra”.

Carevasăzică, nu s-a putut lucra la proiecte, fiindcă sunt oameni puțini și ocupați. Atunci, de ce nu s-au cerut resurse umane suplimentare, prin detașări de la alte ministere? Mai exista soluția unor angajări temporare sau a unor externalizări de servicii. S-a preferat pierderea a 100 de milioane de euro?!

Loading

Comments

comments