Român, erou în Italia: a salvat o femeie cu dizabilități înainte de prăbușirea unei clădiri

Un tânăr imigrant român a salvat o femeie cu dizabilități dintr-o clădire de trei etaje care după câteva secunde s-a prăbușit, în sudul Italiei, fiind considerat erou de presa italiană, scrie Mediafax.

O clădire de tip rezidențial s-a prăbușit sâmbătă dimineață în centrul orașului Matera, situat în regiunea Basilicata.

Imobilul de trei etaje era compus din patru apartamente, în care se aflau, în total, nouă persoane.

Clădirea fusese expertizată ca având risc sporit de prăbușire în caz de cutremur, dar autoritățile oferiseră asigurări că va rezista seismelor de intensitate mică.

Imobilul a început să se clatine în jurul orei 7.00 dimineața. Observând situația, tânărul român nu a ezitat și a intrat în clădire, salvând o femeie în vârstă de 50 de ani care are dizabilități.

“Se mișca toată casa, era mult praf, părea să fie cutremur și credeam că voi muri. Eu merg cu dificultate, dar sunt în viață doar datorită unui tânăr român care m-a luat în brațe și m-a scos”, a declarat Annamaria, o femeie în vârstă de 50 de ani, citată de agenția ANSA.

Clădirea s-a prăbușit după câteva secunde, opt persoane fiind prinse sub dărâmături. Echipele de intervenție au scos în viață șase locatari, dar corpurile altor doi sunt în continuare căutate.

Loading

Comments

comments