Rezultatele financiare ale BlackBerry sunt dezastruoase

blackberryConducerea BlackBerry a anunțat, săptămâna trecută, că va concedia 4.500 de angajați înaintea publicării rezultatelor financiare pe ultimul trimestru, relatează Business Insider.

Veniturile au fost de 1,6 miliarde de dolari, pierderile per acțiune au fost de 0,47$ și au vândut 3,7 milioane de telefoane.

Pierderile totale ale BlackBerry au fost de 965 milioane de dolari iar balanța investițiilor se ridică la 2,65 miliarde $.

Veniturile au scăzut cu 49% față de aceeași perioadă a anului trecut. În afară de cele 3,7 milioane de untiăți nou vândute, celelalte modele mai vechi folosesc sistemul de operare BlackBerry 7.  Raportul nu spune câte telefoane folosesc noul sistem de operare BlackBerry 10.

Producătorul canadian a acceptat în principiu să fie achiziționat de un consorțiu condus de compania Fairfax Financial, pentru 4,7 miliarde de dolari și se va delista de la bursă.

Fostul lider al pieței smartphone-urilor, a cărui valoare de piață depășea 80 miliarde de dolari în 2008, nu a reușit să țină pasul cu ascensiunea Apple, Google și Samsung, iar ultima tentativă de a reveni în competiție, cu un nou sistem de operare și smartphone-uri, a fost sortită eșecului.

Loading

Comments

comments