ȘTIRE POZITIVĂ. Record al României la Olimpiada de astronomie: șapte medalii

Lotul României la Olimpiada de Astronomie Foto: edu.ro

Lotul României la Olimpiada de Astronomie
Foto: edu.ro

Lotul olimpic al României a obținut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internațională de Astronomie: șapte medalii (două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) și locul 3 în ierarhia neoficială pe națiuni, informează Ministerul Educației.
Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiș și Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. De altfel, Paul Andrei Draghiș este laureat cu aur și la ediția precedentă a competiției. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Mălina Roșca, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia și Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Medaliile de bronzau intrat în posesia următorilor elevi: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț), respectiv Denis Turcu și Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
Ediția a XVIII-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 6 – 14 septembrie, la Vilnius (Lituania) și a reunit peste 160 de concurenți din 20 de țări.

Loading

Comments

comments