Rapper-ul surd SignMark e azi în România și vorbește despre muzica neauzită

Foto: icr.ro

Foto: icr.ro

Marți, 10 decembrie 2013, la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), Finlandezul Signmark (Marko Vuoriheimo), interpret de rap pentru surdo-muți (în limbajul semnelor) susține, azi,  o prezentare cu tema „Când imposibilul devine posibil”. Evenimentul este organizat de Ambasada Finlandei la București împreună cu Institutul Cultural Român, informează ICR.

Cariera lui Signmark în muzica neauzită a început odată cu traducerea colindelor de Crăciun în limbajul semnelor, astfel încât întreaga familie să le poată cânta împreună. Urmărind videoclipuri la MTV, își propune ca într-o zi să apară și el la TV. Alegerea lui a fost hip-hop-ul și muzica rap datorită ritmului acestora, dar și a posibilității de a vorbi prin intermediul muzicii. Visul lui de a începe o carieră în domeniul muzicii a stârnit îndoială în rândul câtorva prieteni ai săi care considerau că este cea mai ridicolă idee a unei persoane surde și că muzica este făcută numai pentru a fi auzită.

Ignorând reacția acestora și continuând visul său din copilărie, ajutat de mulți prieteni și de un mare grup de voluntari, Signmark a reușit să lanseze în anul 2006 primul său DVD hip-hop în limbajul semnelor. MTV-News a participat la petrecerea organizată cu ocazia acestei lansări. Al doilea album, „Breaking the Rules‟, a fost lansat de Warner Music, Signmark devenind astfel prima persoană cu deficiențe auditive din lume care a încheiat o afacere record cu o casă de discuri de renume.

Loading

Comments

comments