Putin l-a expulzat pe un jurnalist american care îl critica

David Satter Foto: bbc.co.uk

David Satter
Foto: bbc.co.uk

Rusia i-a interzis dreptul de ședere lui David Satter, un jurnalist american critic al președintelui Vladimir Putin pe o perioadă de 5 ani. Decizia va tensiona suplimentar relațiile Rusiei cu SUA și are ecouri încă din timpul Războiului Rece, potrivit Reuters.

Tratamentul Moscovei în privința lui Satter ar putea alimenta îngrijorările asupra libertății de exprimare înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci de luna următoare, deși Putin a încercat să potolească criticile prin eliberarea fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski și a membrilor grupului protestatar Pussy Riot.

Versiunea oficială precizată marți printr-un comunicat al Ministerului rus de Externe este că Satter, autor a trei cărți despre Rusia și despre Uniunea Sovietică, a fost prevenit să se întoarcă în Rusia luna trecută datorită încălcării grosolane a regulamentelor de acordare a vizelor. În schimb, Satter a dezmințit declarația oficială, precizând că a fost expulzat din Rusia din cauza articolelor sale.

David Satter și-a început activitatea în Rusia în calitate de corespondent al Financial Times, între 1976 și 1982. Ulterior, a devenit freelancer și scriitor.

Autor: George SPIRIDON 

Loading

Comments

comments