Putin către oamenii de afaceri străini: „Nu ascultați de guvernele voastre. Rusia vă va găzdui”

Putin SPIEF 2014Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a pozat în cel mai democrat lider al lumii, cu ocazia Sankt Petersburg International Economic Forum (SPIEF) 2014.

Beneficiind de „serviciile la fileu” ale jurnalistului american Geoff Cutmore (CNBC), moderatorul sesiunii de conferințe la care a participat, Putin a declarat, mai întâi, că nu îl va extrăda pe Edward Snowden, fiindcă este un „militant pentru drepturile omului”. Apoi, vorbind despre libertatea de expresie în Rusia, Putin a negat că pregătește interzicerea rețelelor sociale. „Împărtășesc totalmente dezidaratul generației tinere de a comunica liber prin intermediul rețelelor sociale. Nu am interzis rețelele sociale. Sunt împotriva pornografiei infantile pe internet. Nu împotriva libertății de expresie. Așa că, luăm măsurile necesare pentru ca oricine să poată accesa internetul în Rusia. Nu vom proceda ca Europa, care folosește pistoale mitralieră Kalașnikov pentru a comunica cu popoarele care nu împărtășesc valorile europene”.

La finalul intervenției sale, Putin s-a adresat sutelor de oameni de afaceri din întreaga lume, prezenți la conferință, invitându-i să… emigreze în Rusia: „Faceți ce știți mai bine și nu vă înclinați în fața presiunilor politice ale guvernelor voastre. Rusia vă va găzdui”.

 

Loading

Comments

comments