Protest în Capitală: 5.000 de biciliști cer demisia primarului Oprescu

Foto: dorinnovac / Flickr

Foto: dorinnovac / Flickr

Aproximativ 5.000 de bicicliști participă, sâmbătă, la un marș de protest în Capitală, cerând amenajarea pistelor speciale pe carosabil, dar și demisia primarului Sorin Oprescu, circulația auto fiind restricționată pe traseul lor, informează Mediafax.

Participanții la marș s-au strâns de la ora 14.00 la intrarea din Piața Charles de Gaulle în Parcul Herăstrău, având ca destinație Parcul Tineretului. Timp de aproximativ un sfert de oră, ei au blocat circulația pe ambele sensuri pe Podul Basarab.

Protestatarii acuză, între altele, menținerea în funcții a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete și neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Potrivit lui Sorin Oprescu, decizia amplasării pistelor și pe carosabil a fost luată în urma discuțiilor avute cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale. Potrivit primarului general, în prezent, după ce poliția a “suspendat” aproximativ 40 de piste de biciclete, au rămas doar 18 “viabile”, iar acestea se întind pe doar câțiva kilometri.

Loading

Comments

comments